Zonwering voor de ramen

Het is niet voor niets dat textielproducten in de mode zijn. Ze combineren functionaliteit, d.w.z. zon- en privacybescherming, met een zomerse en moderne uitstraling. Shadow Comfort is uw betrouwbare partner als het gaat om zonwerende oplossingen en in onze online shop vindt u ook de perfecte raamzonwering voor uw individuele behoeften.

Onze aantrekkelijke zonweringproducten zijn bijzonder geschikt als zonwering voor ramen waar geen rolluiken of jaloezieën beschikbaar zijn en bieden daarom een zeer goed alternatief voor conventionele, vast geïnstalleerde zonwering en privacybeschermende maatregelen. Door de externe bevestiging voor het raam zijn er geen grote bouwkundige maatregelen nodig en kunnen alle opties dus later heel goed als zon- en privacybescherming worden geïnstalleerd.

Breed scala aan opties voor zonwering op ramen

In het algemeen is het aan te raden om de zon buiten op te vangen, zodat de warmte niet binnendringt en uw huis opwarmt. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, die wij u hieronder nader willen toelichten:

Zonweringsgordijn

Zonwerende gordijnen zijn naast hun moderne uitstraling zeer geschikt als zonwerende ramen buiten. Met een schaduwfactor tot 95 procent zijn ze zeer UV-bestendig en kunnen ze jarenlang buiten worden gebruikt. Het gebruikte HDPE-materiaal kenmerkt zich door het feit dat het zeer goed bestand is tegen vuil en schimmel en bovendien wasbaar is. Een groot voordeel van de buitengordijnen is ook het gedeeltelijke gebruik. Afhankelijk van de eisen kunnen ze slechts gedeeltelijk worden geopend of gesloten. Het hoogwaardige materiaal kenmerkt zich door een vrijwel onbeperkt gebruik buitenshuis. Met onze zonwerende gordijnen beschermt u uw ramen optimaal tegen de binnendringende hitte in de zomer! Het volgende alternatief is geschikt voor het geschikte zonwerende dakvenster.

Schaduwdoek met zuignap

Een andere manier om de zon buiten te houden is door een Schaduwdoek met een zuignap te gebruiken. De doek wordt in enkele seconden met zuignappen aan de buitenkant van uw raam gemonteerd en is klaar voor onmiddellijk gebruik. Deze versie kan ook eenvoudig en gemakkelijk worden gebruikt als zonwering voor dakramen. Want vooral op de zolderkamers wordt het ‘s zomers extreem warm en is een zonwering van het dakraam onontbeerlijk.

Bij het gebruik van een schaduwdoek met zuignappen aan de buitenkant moet er echter op worden gelet dat deze altijd aan de buitenkant van het raam worden bevestigd en dat er aan de binnenkant voldoende ventilatie is, omdat de hoge temperaturen anders tot thermische belasting en dus tot glasbreuk kunnen leiden. Het gebruik van zonwerende doeken met zuignappen is dus altijd op eigen risico!

Harmonicadoeken

De harmonicadoeken uit ons assortiment bieden een visueel zeer aantrekkelijk en ook effectief buitenzonwerend venster. Het beschermt vooral de terrasramen of balkondeuren aan de tuinzijde tegen de zonnestralen van bovenaf en is bijzonder geschikt als aanvulling op bestaande dakbedekking zoals een serre of pergola. Het kan echter ook vrij worden opgehangen en gemakkelijk tussen twee muren worden geïnstalleerd. Het harmonicadoek is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen en wordt geleid door roestvrijstalen kabels. Harmonicadoeken zijn een visuele verrijking voor elk terras en dankzij hun flexibele hantering kunt u spontaan beslissen of u de zon in huis wilt laten of dat u de voorkeur geeft aan de schaduw.

Flexibele schaduwdoeken

Onze flexibele schaduwdoeken zijn zeer geschikt als alternatief voor binnenzonwering zonder te boren. Zoals gezegd is het over het algemeen verstandig om de zon al van buitenaf af te weren, zodat er geen enkele vorm van warmte in huis kan ontstaan. De zonwering kan vervolgens met een passende helling voor de ramen worden geplaatst, zodat de zon wordt tegengehouden en de kamers worden beschermd tegen opwarming. Schaduwdoeken kunnen met de juiste inbouwaccessoires uiterst flexibel aan huiswanden, vrijstaande palen of balkonrelingen worden bevestigd. Afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden is het niet nodig om gaten in de huismuur te boren en kunnen andere bevestigingspunten worden gekozen, wat veel verhuurders en huiseigenaren zal bevallen. Aangezien een Schaduwdoek echter aan zeer hoge trekkrachten in winderige omstandigheden wordt blootgesteld, moeten alle bevestigingspunten zeer zorgvuldig worden gekozen, omdat ze een hoge stabiliteit en veiligheid moeten garanderen! Met een Schaduwdoek heeft u een breed scala aan ontwerpmogelijkheden dankzij de keuze uit verschillende vormen, kleuren en maten, en kunt u een heel bijzondere zomerse sfeer creëren.

Creëer een aangename binnentemperatuur

De hoogwaardige zonwerende producten van Shadow Comfort zijn gemaakt van fijn en toch robuust materiaal. Dit zorgt voor de hoogste functionaliteit op het gebied van zonwering en weersbestendigheid, maar creëert tegelijkertijd een comfortabele, moderne sfeer. Als aantrekkelijk alternatief voor conventionele verduisteringsopties zoals rolluiken, rolgordijnen of jaloezieën, voldoet ons zonweringstextiel aan alle eisen voor een betrouwbare UV- en warmtebescherming. Optisch past het harmonisch en flexibel in elke woonomgeving. De belangrijkste functie: het voorkomt dat de zon binnenkomt en daarmee de verwarming van uw interieur. Tegelijkertijd heb je nog steeds zicht naar buiten en wordt het niet volledig verduisterd door discrete lichtinval. Zelfs op het hoogtepunt van de zomer kan een permanent aangenaam leefklimaat worden gecreëerd.