Serre-zonwering

Tijdens het koude seizoen bieden serres bij zonnig weer snel het comfort van aangename, warme temperaturen door de beglazing. Ze breiden uw woonruimte uit met een unieke plek die een panoramisch uitzicht naar buiten biedt en wordt verlicht door aangenaam daglicht. Om te voorkomen dat deze feelgoodzone in de zomer te veel opwarmt, is het echter belangrijk om de serre te allen tijde te kunnen beschutten met een effectieve serrezonnewering als dat nodig is.

Zoals bekend bestaat een serre voornamelijk uit glazen elementen en is in de meeste gevallen ook voorzien van een glazen dak. Als de zon buiten schijnt, ontstaat al snel het zogenaamde broeikaseffect, dat de ruimte enorm kan opwarmen. De glazen panelen laten het zonlicht binnen terwijl ze de warme lucht binnen houden. Dit effect, dat in de winter gewenst is en het doel van een serre vervult, kan in de zomer problemen veroorzaken. Het directe zonlicht verwarmt de glazen ruimte extreem, waardoor uw verblijf ondraaglijk wordt zonder de juiste serre-zonwering. Daarnaast kunnen de hoge temperaturen uw planten en meubels beschadigen en kan de warmte ook snel te veel worden voor uw huisdieren. Het is daarom essentieel om zonwering voor serres te installeren.

Harmonicadoek – de flexibele zonwering

Als flexibele zonwering biedt het harmonicadoek van Shadow Comfort u een optimale oplossing. Het gebruik van dit soort schaduwrijke winterzonwering brengt veel voordelen met zich mee. Het maakt niet uit of u het als serrekap aan de binnenkant of als serrekap aan de buitenkant gebruikt, het harmonicadoek kan flexibel en eenvoudig tussen twee muren worden geïnstalleerd, zelfs zonder onderconstructie. Om te voorkomen dat de warmte in de serre terechtkomt, is het echter waarschijnlijk raadzaam om de zonwering aan de buitenzijde te installeren. Op deze manier kunnen de zonnestralen daar worden tegengehouden en kan het binnendringen van warmte worden voorkomen. Uiteraard moet er rekening mee worden gehouden dat als de serre van buitenaf wordt geïnstalleerd, het materiaal dan ook wordt blootgesteld aan weer en wind. Met onze weerbestendige en schimmelwerende doeken van hoogwaardig HDPE-materiaal is dit geen enkel probleem. Onze harmonicadoeken kunnen het hele jaar door worden gebruikt en dienen alleen bij storm en sneeuwval te worden verwijderd om schade aan de ophangpunten te voorkomen. Het schoonmaken is ook heel eenvoudig: met een beetje lauw water en een milde zeep kunnen de harmonicadoeken gemakkelijk worden gereinigd van vuil dat door het weer is veroorzaakt, zodat uw zonwering altijd zomers en fris schijnt.

Het harmonicadoek is ook een optisch zeer mooie en luifelachtige zonwering, die door roestvrijstalen kabels wordt geleid en bij het terugtrekken wordt opgevouwen. Het kan ook zonder problemen naast elkaar worden gebruikt en u kunt dus grotere oppervlakken in de schaduw stellen. U kunt op elk moment en zeer flexibel kiezen of u de zon wilt laten intrekken of dat u de voorkeur geeft aan de schaduw van een serre. Met de keuze uit verschillende kleuren in ons assortiment kunt u het harmonicadoek afstemmen op uw gehele interieur en zo een gezellige flair creëren.

Een schaduwdoek spannen

Een andere mogelijkheid voor de latere beschaduwing van de serres is het gebruik van een schaduwdoek. Hier is de constructie van de serre eigenlijk niet relevant, omdat het zeil gewoon over de serre wordt gespannen. Huiswanden en vrijstaande palen zijn geschikt voor bevestiging, waarbij het zeil eenvoudig kan worden bevestigd met de juiste bevestigingsaccessoires. Bij het gebruik van een schaduwdoek voor serres is het raadzaam te kiezen voor de waterdoorlatende versie, omdat deze aan de ene kant ook meer doorschijnend is en aan de andere kant geen water kan ophopen op het doek. De waterafstotende versie zou op een helling van minstens 30 graden boven de serre moeten worden geïnstalleerd, zodat de regen van het zeil kan lopen en het niet wordt beschadigd door het zware gewicht van het water. Het waterafstotende materiaal is door zijn dichtheid ook gevoeliger voor wind. In het algemeen moeten alle schaduwdoeken veilig en stabiel worden vastgezet. Bij de zonwering van een serre wordt een groot schaduwdoek gebruikt en dit vereist een bijzonder zorgvuldige bevestiging. Als u bijvoorbeeld een 6×6 schaduwdoek gebruikt, kunt u een relatief groot oppervlak afdekken, maar een rechthoekig schaduwdoek is ook geschikt voor het verduisteren van grotere oppervlakken zoals een serre. U vindt online tal van mogelijkheden in vorm en kleur, zodat u het ontwerp prachtig kunt aanpassen aan de visuele omstandigheden van uw serre.

Voor elke toepassing de juiste oplossing – zonwering van Shadow Comfort

Of de zonwering nu onder of boven de serre moet plaatsvinden, hier bent u volledig flexibel met onze zonwerende producten. Wij bieden verschillende modellen en opties aan zodat u het juiste product kunt vinden voor uw individuele serre-kappen. Zowel uw familie als uw planten en huisdieren zullen u uiterlijk volgende zomer bedanken!

 

 


[producten ids=”6001, 6055, 6064″]