Zonweringsgordijn

Het gordijn is waarschijnlijk de oudste zonwering en werd al gebruikt door de oude Grieken. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds erg populair, vooral binnenshuis. Maar het heeft ook zijn functionaliteit in de buitenruimte bewezen en is niet alleen overtuigend als effectieve zonwering. Daarom vindt u nu ook de gordijn-zonwering in het Shadow Comfort assortiment.

Buitengordijnen – veelzijdig

De zomer is het langverwachte seizoen, dat u vooral buiten wilt doorbrengen. Maar het is ook de tijd van het jaar wanneer hoge temperaturen door direct zonlicht zonder voldoende bescherming tegen de zon het onmogelijk maken om buiten of binnen te blijven. Om de zomerdagen zorgeloos en zonder te zweten door te brengen, hebben we een hoogwaardig en effectief buitengordijn ontwikkeld dat u beschermt tegen fel licht en intense hitte. Dankzij het hoogwaardige HDPE-materiaal kan het buitenzonwerende gordijn jarenlang dienen als zonwering, privacyscherm en windscherm op het terras, balkon of pergola. De buitengordijnen van Shadow Comfort zijn vuil- en schimmelbestendig en zijn bijzonder gemakkelijk te reinigen dankzij het afwasbare materiaal.

Zonweringsgordijnen als schaduwgever

Met een zonwerend gordijn beschermt u zichzelf en ook uw leefruimte tegen sterk zonlicht in de zomer. De gordijnen kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt en kunnen van buitenaf voor de ramen van uw huis worden aangebracht als er geen rolluiken beschikbaar zijn of als de interne jaloezieën of rolgordijnen niet voldoende aan hun doel beantwoorden. Ze voorkomen al dat de zon van buitenaf naar binnen schijnt en kunnen zo zorgen voor een aangenaam leefklimaat in huis. Maar u kunt uw balkon ook op deze manier comfortabel in de schaduw zetten, gewoon door het zonnige gedeelte met het balkongordijn zonwering op te hangen.

In serres, pergola’s of paviljoens biedt het buitengordijn zijdelingse zonwering en kan het flexibel worden geopend of gesloten als dat nodig is. Geniet van het subtiele licht achter het gordijn en het luchtige, zomerse gevoel als het licht in de wind beweegt. Met een schaduwfactor tot 95 procent bent u veilig en betrouwbaar beschermd tegen de gevaarlijke UV-stralen.

Gordijn als bescherming van de privacy

Natuurlijk dient het buitengordijn ook als een betrouwbare visuele bescherming en zorgt zo voor de gewenste privacy in uw buitenruimte. Hier laten de gordijnen ondanks een effectieve visuele bescherming van buiten naar binnen nog steeds bescherming tegen de zon toe en laten ze toch licht door en uitzicht naar buiten toe. Veel klanten willen graag van binnen naar buiten kunnen kijken zonder dat ze worden blootgesteld aan de nieuwsgierige blikken van de buren of voorbijgangers. Met het Shadow Comfort-gordijn kunt u volledig ongezien en met volle teugen genieten van de gezellige time-out in uw oase van welbehagen.

Zonwering als bescherming tegen de wind

Een zonweringsgordijn kan onder bepaalde omstandigheden ook worden gebruikt als windscherm. Ons buitengordijn is aan de onderzijde voorzien van elastieken om het gordijn vast te kunnen zetten. Dit zorgt voor een zekere stabiliteit bij lichte wind. Bij harde wind of storm moet het gordijn echter opzij worden getrokken en goed worden vastgezet of volledig worden verwijderd.

Buitengordijn waterafstotend

Naast de luchtdoorlatende versie is het buitengordijn ook verkrijgbaar in waterafstotend materiaal. De waterafstotende versie houdt de regen die onder een hoek valt tegen, zodat het buitengordijn naar beneden kan lopen.

Houd er rekening mee dat de gebruikte materialen alleen waterafstotend zijn als de buitengordijnen verticaal worden gebruikt. Bij horizontaal gebruik kan de regen uiteindelijk in de stofstructuur doordringen.

Mogelijke toepassingen voor het buitengordijn

De zonwerende gordijnen van Shadow Comfort zijn ideaal voor veelzijdig gebruik:

  • op het terras
  • op het balkon
  • in het tuinpaviljoen
  • in de pergola

Montagemogelijkheden Zonweringsgordijn

De hoogwaardige buitengordijnen in ons assortiment zijn standaard voorzien van oogjes of lussen. Deze kunnen eenvoudig worden gemonteerd op weerbestendige touw- of railsystemen met haken. Ofwel wordt het touw direct door de oogjes geregen, ofwel worden er geschikte buitengordijnhaakjes gebruikt. In de winter kunnen de gordijnen gemakkelijk worden verwijderd en opgeborgen.

Duurzame kwaliteit van Shadow Comfort

Onze zonweringsgordijnen zijn absoluut ongecompliceerd en gemaakt van duurzaam materiaal van scheurvast, sterk UV-gestabiliseerd HDPE-materiaal, dat ondanks de privacy en de zonwering door zijn gaasstructuur voor een goede luchtcirculatie zorgt. U kunt de gordijnen eenvoudig en comfortabel schoonmaken met een tuinslang. Weergerelateerd vuil kan eenvoudig worden verwijderd met een zachte spons of zachte borstel zonder te schrobben en vervolgens eenvoudig worden afgespoeld met helder water. Ideaal dus voor het verwijderen van vuilspatten uit de regen. Het materiaal weekt niet door en droogt extreem snel.

 

 


[producten ids=”6001, 6055, 6064″]