Zonnewering voor balkon

Zodra het weer het toelaat, willen we onze dagelijkse activiteiten naar buiten verplaatsen. Het is echter comfortabel als we hiervoor ons gezellige huis niet hoeven te verlaten. Of het nu gaat om lezen, spelen of eten – thuis is de beste plek om te zijn! Vooral in de grotere steden, waar bossen en weilanden niet altijd op loopafstand liggen, is het balkon een echte oase van ontspanning en biedt het in de zomer een meerwaarde voor elk appartement.

Om in de zomer hoge temperaturen te kunnen verdragen en uw balkon uitgebreid te kunnen gebruiken, is een zonwering voor het balkon echter onontbeerlijk. Een voldoende en betrouwbare balkonschaduw is daarom nog belangrijker dan het juiste balkonmeubilair, mooie planten of de juiste decoratie. Effectieve zonwering van Shadow Comfort zorgt voor voldoende schaduw en kan daardoor ook de woonruimtes achterin koel houden, wat vooral op warme zomerdagen een groot voordeel is.

Functie van de zonwering

Voordat u besluit tot een bepaalde zonwering van Shadow Comfort, moet u eerst controleren welk doel het moet dienen en vooral vanuit welke richting de zon op uw balkon schijnt. Het is het beste om de zon de hele dag door te zien bewegen en precies te zien waar de zonwering op uw balkon nodig is. Heeft u een balkon op het zuiden of zelfs een mooi open dakterras op de bovenverdieping? Op hete zomerdagen zal het moeilijk zijn om de brandende zon te verdragen zonder bescherming tegen de zon.

Maar een beetje privacy in dicht bij elkaar gelegen huizen draagt ook bij aan uw eigen welzijn, en geschikte zonwering voor een balkon geeft u het veilige gevoel beschermd te zijn tegen zowel de zonnestralen als tegen de nieuwsgierige blikken van uw buren.

Schaduwdoek op het balkon

Het Schaduwdoek voor balkons is niet voor niets een van de meest populaire zonwerende varianten: Het is flexibel en effectief, zeer praktisch in gebruik en ook goedkoop. Het kan op verschillende manieren aan het balkon worden bevestigd en is vooral populair bij verhuurders als zonwering voor het balkon zonder te hoeven boren. U kunt het schaduwdoek met de geïntegreerde roestvrijstalen ringen eenvoudig in beugels bevestigen, maar u kunt het schaduwdoek ook aan de huismuur, aan palen en balken of aan borstweringen en trapleuningen bevestigen met extra accessoires zoals spanschroeven of kettingen. Voordat u het schaduwdoek aanbrengt, moet u echter precies weten welk type bevestiging op uw balkon is toegestaan, want een absoluut veilige en stabiele bevestiging is van essentieel belang.

De belangrijkste voordelen ten opzichte van parasols zijn dat ze geen waardevolle ruimte innemen op de grond en veel grotere schaduwplekken creëren. Ook ontwikkelen ze geen eigen leven met de eerste sterke windvlaag. De zomerse sfeer die gepaard gaat met een strak schaduwdoek geeft ook een ontspannen vakantiegevoel. En wie wil het huis verlaten als het zo mooi is op zijn eigen balkon?

Onze schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en vormen. Of het nu gaat om een driehoekige schaduwdoeken, een vierkant schaduwdoek of een trapeziumvorm: u kunt ook alle vormen en kleuren flexibel met elkaar combineren. Er zijn geen grenzen aan uw ideeën.

Er is ook het praktische zonwerende balkon zonder boren van waterafstotend materiaal, zodat u zelfs tijdens kleine regenbuien op uw nieuwe favoriete plek kunt blijven en niet bij de eerste regenbuien het huis in hoeft te vluchten.

Voor een optimale bescherming van de privacy dient u een klein schaduwdoek te installeren in verticale of grotere versies met een lichte helling, waarbij de hoeken op verschillende hoogtes worden bevestigd. Deze helling heeft nog een andere functie: het laat regenwater ongehinderd wegstromen, zodat er zich geen plassen vormen op het schaduwdoek, die door hun gewicht het materiaal en de bevestigingspunten blijvend kunnen beschadigen.

Harmonicadoeken op het balkon

Een andere aantrekkelijke en effectieve optie om het balkon te beschutten is de installatie van een harmonicadoek, ook wel bekend als een opklapbaar schaduwdoek. Deze variant is vooral geschikt als het zonlicht van bovenaf komt, zoals bijvoorbeeld op een open dakterras. Maar ook houten onderconstructies zoals een pergola zijn geschikt voor montage. Ze kunnen echter ook worden gebruikt als vrijstaande constructies met een willekeurig aantal stoffen panelen naast elkaar, als de spankabels tussen twee tegenover elkaar liggende muren van het huis kunnen worden bevestigd. Het harmonicadoek kan flexibel en snel worden geopend en gesloten. Zo kunt u spontaan beslissen of u zich wilt ontspannen in de warme zon of in de koele schaduw. In ons assortiment voor harmonicadoeken vindt u verschillende maten en kleuren, zodat u uw nieuwe kleurstelling kunt afstemmen op uw persoonlijke smaak. De installatietoebehoren zijn bij de levering inbegrepen en met behulp van de bijgevoegde installatiehandleiding kunt u uw kabelspanningsmantel eenvoudig zelf installeren.

Zonwerende gordijnen

Veel meer ruimtebesparend en gemakkelijker te installeren op het balkon zijn zonwerende gordijnen. Deze hoogwaardige gordijnen, gemaakt van weerbestendige stoffen, kunnen met relatief weinig moeite worden gemonteerd en gedemonteerd op een rail of staalkabel. Ze kunnen ook gemakkelijk worden ingetrokken bij bewolkt of regenachtig weer. Naast bescherming tegen de zon bieden de gordijnen ook optimale privacy en geven ze een luchtig en zomers gevoel.