Zonwering

Het terras in de tuin of het balkon is voor veel mensen een buitenverblijf, maar voor veel anderen ook een tuinvervanger. Zeker is dat ze een extra leefruimte bieden waarin een groot deel van de dag wordt doorgebracht, vooral in de zomer. Of het nu gaat om ontspannen op een ligstoel, een gezellig samenzijn met familie of een barbecue met vrienden. Om u voldoende te beschermen tegen schadelijke UV-straling en overmatige warmte heeft u een geschikte buitenzonwering nodig die er ook nog eens goed uitziet en zich harmonieus integreert in het bestaande terrasontwerp. Want niet alleen kan gevaarlijke zonnebrand op uw huid ontstaan door direct zonlicht, ook uw terrasmeubilair wordt warm en zelfs de temperatuur in de kamers achter het terras neemt snel toe. Daarom is schaduw op het terras of balkon met behulp van hoogwaardige zonwering onmisbaar in de zomer van vandaag.

Wij laten u graag kennismaken met onze buitenzonwering, zodat ook u de perfecte zonwering voor uw balkon of terras kunt vinden.

Schaduwdoeken – flexibel en modern

Schaduwdoeken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze zijn flexibel en uiterst veelzijdig en dankzij de individuele bevestigingsmogelijkheden ook goed geschikt als zonwering zonder te boren. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om bijvoorbeeld kleine balkons te beschermen tegen de zon, maar ook om kinderspeelplaatsen of zelfs grote terrassen of zwembaden in de schaduw te stellen en ze laten u toe om te ontspannen in aangename temperaturen. Door de grote verscheidenheid aan maten en vormen in ons assortiment heeft u een uitstekende en goedkope mogelijkheid tot buitenzonwering met onze schaduwdoeken. schaduwdoeken hebben geen ruimte nodig zoals een parasol en nemen daarom geen kostbare ruimte in beslag op het terras. Dit laat meer ruimte op uw buitenruimte voor terrasmeubilair, bloempotten en decoratie. Shadow Comfort schaduwdoeken blijven u beschermen tegen ongewenste blikken en zijn bestand tegen de zomerwind. Bovendien zijn onze schaduwdoeken een stijlvol decoratief object dat een ontspannen vakantieflair op uw terras uitstraalt. Net als bij een zonwerend zeildoek kunnen de doeken met karabijnhaken, kettingen en spanschroeven worden vastgezet en gespannen, zodat er geen waterzakken kunnen ontstaan als het regent. Alleen al bij storm en sneeuwval moet het schaduwdoek worden verwijderd, omdat de hoge trekkrachten dan schade kunnen veroorzaken. Maar omdat het ontmantelen net zo eenvoudig is als het opzetten, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om het doek te reinigen met een beetje water en zeepwater als dat nodig is. Zo geniet u nog lang van de zomerse, lichte frisheid.

Harmonicadoeken – zonwering gemakkelijk gemaakt

Harmonicadoeken zijn intrekbare schaduwdoeken die op gespannen roestvrijstalen touwen worden geleid. Ze zijn ideaal als elegante zonwering voor terrasoverkappingen, serres en pergola’s.

Want zowel in de zomer als in de winter – de zon schijnt in elk seizoen! Heeft u al een bestaande glazen terrasoverkapping of misschien een wintertuin? Dan weet je al dat dit de zonnestralen nog meer vergroot en het zogenaamde broeikaseffect veroorzaakt. Met onze harmonica- of vouwdoeken bieden wij het hele jaar door een uitstekende bescherming tegen de zon binnen en buiten door de effectieve zonwering onder het glazen dak en de zonwering van uw terras.

Zelfs een bestaande pergola kan perfect worden uitgerust met onze hoogwaardige harmonicadoek. Ook al staat uw pergola al een paar jaar en is hij op zijn best bedekt met romantische bloemen en groene ranken, deze zijn het hele jaar door niet dicht genoeg om de zon effectief buiten te houden.

Onze harmonicadoeken worden eenvoudig met een trekkoord bediend en uw serre en pergola kunnen zo flexibel worden verduisterd. Ze bieden een schaduwfactor tot 93 procent en bieden dus een effectieve bescherming tegen de zon. Een bestaande onderbouw is nuttig, maar niet absoluut noodzakelijk voor de kabelspanningsmantel. Een willekeurig aantal stoffen panelen kan ook vrijstaand naast elkaar worden opgesteld, bijvoorbeeld als de spankabels tussen twee tegenover elkaar liggende huismuren worden gespannen. U kunt het harmonicadoek in een handomdraai openen of sluiten. U hoeft dus niet te kiezen tussen schaduw of open hemel, maar kiest gewoon spontaan of u de voorkeur geeft aan de warme zon of de verkoelende schaduw. Net als bij de schaduwdoeken vindt u in ons assortiment harmonicadoeken verschillende maten en kleuren, zodat ze perfect kunnen worden aangepast aan uw bestaande tuinontwerp. Alle installatietoebehoren zijn bij de levering inbegrepen en dankzij de eenvoudige montagehandleiding kunt u uw kabelspanningsmantel eenvoudig zelf installeren.

Externe zonwering – ook als bescherming tegen regen

Eerst en vooral moet een zonnewering natuurlijk de belangrijkste functie vervullen, namelijk u en uw gezin beschermen tegen overmatige UV-straling en hitte. Maar ook in de zomer hebben we vaak te maken met slecht weer en spontane regenbuien. Zelfs als het maar een beetje druppelt, is het erg handig als de zonnewering op zijn minst tegen kleine hoeveelheden water bestand is.

De zonwerende producten van Shadow Comfort zijn allemaal verkrijgbaar in luchtig water- en winddoorlatend materiaal en in dichter, waterafstotend materiaal. De waterafstotende en zeer duurzame stof beschermt u tegen lichte regenval, zodat u uw buitenactiviteiten kunt voortzetten, zelfs als de eerste regendruppels vallen. U hoeft uw tuinfeest dus niet te verplaatsen naar het huis en kunt een tijdje buiten blijven. De stof is schimmelwerend en kan daarom het hele jaar door buiten worden gebruikt. In geval van weersgebonden vervuiling kunt u deze eenvoudig verwijderen en reinigen met lauwwarm sopje. In het algemeen raden wij aan om alle schaduwdoeken en harmonicadoeken te verwijderen bij windkracht 5 en bij zware regen- en sneeuwval om schade aan de ophangpunten te voorkomen. Dit komt omdat in deze weersomstandigheden zeer hoge krachten inwerken op het materiaal van de stof en vooral op de bevestigingspunten.

Shadow Comfort – Uw partner voor betrouwbare zonwering

Ons doel is om u en uw dierbaren effectief te beschermen tegen de zon en om de warmte af te weren met onze hoogwaardige producten en u aangenaam koele schaduw te bieden. Maar het is voor ons ook belangrijk om voor de nodige privacy te zorgen in uw buitenruimte en u te beschermen tegen lichte wind en regen. Wij helpen u de juiste sfeer van welzijn te creëren, zodat u de uitgebreide leefruimte op uw terras, tuin of balkon op een ontspannen manier kunt gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn voor de gevaarlijke zonnestralen. Onze producten garanderen een UV-afstotend effect gedurende minstens 5 jaar en bieden een hoog niveau van beschermend comfort. Met professionele competentie en onze innovatieve producten zijn wij uw betrouwbare partner voor veilige zonwering!

Het is een gegeven dat een lichte kleur stralen meer reflecteert dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectie waarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

 

 


[producten ids=”6001, 6055, 6064″]