Schaduwdoek 6×6

Bent u van plan om een zeer groot en vierkant schaduwdoek aan te schaffen met de afmetingen 6x6m? Dan helpen wij u graag met belangrijke en nuttige informatie, zodat u uw 6x6m schaduwdoek op een stabiele en veilige manier kunt installeren.

1. Let op de grootte van het schaduwdoek

Een vierkant 6×6 schaduwdoek heeft niet precies dit formaat. Door de insnijding worden de schaduwdoeken over het algemeen iets kleiner gemaakt, zodat ze goed kunnen worden uitgerekt en dus gemakkelijk te installeren zijn. De gebogen snede voorkomt ook de vorming van waterzakken als het schaduwdoek strak staat en het kan niet zo veel bewegen in winderige omstandigheden. 6×6 meter wordt al beschouwd als een zeer groot oppervlak en vereist een absoluut stabiele bevestiging.

2. Bevestiging en de juiste accessoires

Zeilspanners alleen zijn vaak niet voldoende voor doeken van 6×6 meter, omdat ze een relatief korte spanweg hebben. Bij groot schaduwdoek is het ook beter om touw- of katrolblokken aan de wand of mastzijde te gebruiken. Deze geven u meer flexibiliteit bij het monteren en demonteren van uw schaduwdoek en dus meer veiligheid. Alleen door het schaduwdoek voldoende strak te houden kunt u waterzakken in de regen vermijden en het zeil wapenen tegen schade door wind en slecht weer. De veilige en hoogwaardige bevestigingsaccessoires vindt u ook in onze webshop.

3. Selecteer de bevestigingspunten op voorhand

Selecteer de mogelijke bevestigingspunten voordat u het grote schaduwdoek ophangt. Controleer ook hun stabiliteit en denk er al tijdens de planningsfase aan dat de extra rekafstanden kunnen oplopen tot 30 à 40 cm. Bovendien moet u een afstand van minstens 30 cm tot de hoeken van het huis aanhouden voor een veilige houvast bij het monteren van het schaduwdoek aan de muur.

4. Waterafstotende schaduwdoeken

U heeft besloten om een waterdicht 6x6m schaduwdoek te gebruiken in uw tuin? Dan moet u tijdens de installatie zeker een hellingshoek van minstens 30 procent aanhouden. Anders kan het regenwater niet optimaal worden afgevoerd en wordt het zeildoek beschadigd door de vorming van zware waterzakken. Uiteindelijk betekent dit dat u een hoogteverschil van minimaal 30 cm per meter van het diagonaal gemeten zeiloppervlak moet aanhouden.

U kunt een voldoende helling van het systeem bereiken door bijvoorbeeld gebruik te maken van palen in de tuin. Als u uw schaduwdoek aan de muurzijde op 3,50 meter hoogte installeert, kunt u gebruik maken van een paal met een lengte van 2,50 meter ertegenover.

Let op: Houd uw schaduwdoek altijd in het zicht in weer en wind. Bij stormachtig weer, d.w.z. bij een windkracht van 5, bij zware regen- en sneeuwval moeten de schaduwdoeken altijd worden verwijderd. Vooral schaduwdoeken die 6×6 waterdicht zijn, zijn door het dichtere materiaal bijzonder gevoelig voor wind!