Schaduwdoek tuin

Waarom zijn schaduwdoeken zo populair in de tuin? Schaduwdoeken bieden een hoge mate van flexibiliteit als het gaat om het creëren van schaduwplekken volgens individuele wensen. Shadow Comfort schaduwdoeken in veel verschillende vormen en maten bieden u precies deze flexibiliteit, omdat u de schaduwdoeken in bijna elke positie en op bijna elk oppervlak kunt bevestigen. Zelfs hoeken die bijzonder moeilijk te bereiken zijn, kunnen zo praktisch worden gebruikt. Met onze schaduwdoeken kunt u uzelf, uw familie en uw vrienden beschermen tegen schadelijke UV-stralen en tegelijkertijd een prachtige sfeer in uw tuin creëren. De schaduwdoeken bieden ook praktische bescherming van de privacy, zodat er vanaf nu niets meer te zien is voor nieuwsgierige buren.

UV-bescherming op grote oppervlakken

De populariteit van schaduwdoeken blijkt uit het feit dat ze worden gebruikt op de kleuterschool en ook steeds vaker op schoolpleinen. Het doek kan naar behoefte over grotere oppervlakken worden gespannen, zodat de kinderen niet meer worden blootgesteld aan de gevaren van UV-stralen. U kunt dit ook gebruiken in uw tuin en gebruik maken van onze tuinschaduwdoek om uw terras, zwembad of kinderspeelplaats in de schaduw te stellen. Door meerdere schaduwdoeken in verschillende vormen te combineren, kunt u de schaduwrijke ruimte naar wens uitbreiden en een individueel, mediterraan ontwerp in uw tuin creëren.

Snelle en eenvoudige installatie

Tuinschaduwdoek is een ideaal alternatief voor vaste schaduwgevers zoals zonneschermen, omdat u de plaats van uw doek gemakkelijk en flexibel kunt veranderen. Ook neemt het schaduwdoek geen onnodige ruimte in beslag voor een grote standaard, zoals bij een parasol het geval zou zijn. Bovendien zorgt de vaste installatie ervoor dat uw schaduwdoeken geen gevaarlijk eigen leven ontwikkelen in de wind en niet kan ontsnappen. Onze schaduwdoeken zijn zeer eenvoudig te monteren. Het enige wat u hoeft te doen is de hoeken van het zeil met de RVS haken strak genoeg vast te zetten aan de stabiele beugels. Onze klanten gebruiken hiervoor meestal huismuren, bomen of betonnen en houten palen.

Hoogwaardig bevestigingsmateriaal beschikbaar in onze Online Shop

U kunt het benodigde bevestigingsmateriaal individueel en volgens uw eigen wensen in onze online shop bestellen. Hier vindt u diverse karabijnhaken, spanschroeven, kettingen en muurbeugels van hoogwaardig en RVS roestvrij staal, zodat een veilige grip van uw doek onder alle weersomstandigheden gegarandeerd is. Wij raden u echter aan om bij zware stormen en sneeuwval het schaduwdoek te verwijderen, omdat anders het doek of de bevestigingspunten kunnen worden beschadigd.

Houd tijdens de installatie rekening met een helling

Vooral bij grote schaduwdoeken is het belangrijk dat u bij de installatie rekening houdt met een helling van minimaal 30 graden. Plaats de bevestiging aan één zijde hoog genoeg zodat het doek aan de andere zijde niet te laag hangt. U kunt de schaduwplek het beste gebruiken als u nog comfortabel onder de lage kant kunt staan. De helling is vooral belangrijk als u kiest voor het schaduwdoek van waterafstotend materiaal. De schuine bevestiging voorkomt dat regenwater zich op het doek ophoopt, zodat het water altijd gecontroleerd via de onderste hoek kan wegstromen.

Waterdoorlatend of waterafstotend schaduwdoek

Het is bekend dat schaduwdoeken vaak worden gebruikt in mediterrane landen. Daar worden vooral de water- en luchtdoorlatende zeilen gebruikt, waaronder de warmte kan ontsnappen en het aangenaam koel blijft. Maar omdat we in onze regio af en toe regenbuien moeten verwachten, hebben we bij Shadow Comfort een speciaal zeil met een tefloncoating in ons assortiment, dat meer geschikt is voor onze weersomstandigheden. Door gebruik te maken van dit waterafstotende schaduwdoek hoeft u niet bij de eerste regendruppels te vluchten en kunt u ook tijdens kleinere regenbuien uw activiteiten voortzetten. Het stabiele materiaal beschermt u niet alleen tegen lichte regen, maar biedt u ook de juiste zon- en privacybescherming.

Ontwerpvrijheid door verschillende vormen en kleuren

Met de verschillende vormen, maten en kleuren in ons assortiment zijn er geen grenzen aan uw ontwerpideeën. U kunt de nieuwe schaduwplek in uw tuin prachtig aanpassen aan uw individuele omstandigheden. Of u nu kiest voor een driehoekig formaat voor uw schaduwdoek om een kleinere hoek in de schaduw te stellen of de voorkeur geeft aan een vierkante of rechthoekige vorm om bijvoorbeeld een zandbak te bedekken zoals een schaduwdoek voor de kleuterschool, u kunt uw creativiteit de vrije loop laten. Voor een trapeziumvormig schaduwdoek heeft u bijvoorbeeld relatief weinig ruimte nodig om deze aan een gevel of muur te bevestigen en kan het schaduwdoek zich naar de tuin toe uitstrekken. U kunt ook uw favoriete kleur uit ons assortiment kiezen, zodat u uw oase van welzijn naar eigen smaak kunt vormgeven.

Kwaliteitsproducten van Shadow Comfort

Wij stellen u in staat om het juiste schaduwdoek te vinden! Overtuig uzelf van onze kwaliteit, want al onze waterdoorlatende schaduwdoeken zijn gemaakt van hoogwaardig HDPE-materiaal met een gewicht van 285 g/m² en bieden een schaduwfactor van ongeveer 95 procent. De waterafstotende producten zijn gemaakt van 100 procent olefine stof met een gewicht van ca. 250 g/m² en zijn zelfs bestand tegen zware weersomstandigheden. De UV-bescherming is gegarandeerd voor minstens vijf jaar en dankzij het robuuste materiaal kunt u onze zonneschermen zelfs het hele jaar door gebruiken. Onze kwaliteitsproducten laten geen schimmelgroei toe en het weergerelateerde vuil kan gemakkelijk verwijderd worden met een beetje zeep en een zachte borstel. Laat uw tuin straks stralen in de zomerse frisheid van een schaduwdoek van Shadow Comfort!