Trapezium schaduwdoek

Trapeziumvormige schaduwdoeken zijn bijzonder geschikt voor bevestiging aan het huis en tegenover twee masten in de tuin. Op deze manier kunt u de schaduwvorm op een zeer praktische manier uitbreiden naar de tuinzijde. Een trapeziumvormig schaduwdoek biedt dus de optimale schaduw voor grote balkons, terrassen en dakterrassen. Maar ook in kleinere formaten is het geschikt als flexibele schaduwgever voor de zomer en kan het ideaal gebruikt worden voor kampeervakanties of op het strand. Het zeil kan snel worden opgevouwen en worden getransporteerd.

Eigenschappen en beoogd gebruik

Eerst en vooral wordt het trapeziumvormige schaduwdoek gebruikt om schaduw te bieden en te beschermen tegen gevaarlijke UV-stralen. Denk hierbij aan uw zithoek op uw terras, balkon of bijvoorbeeld een speelplek voor uw kinderen in de tuin. In groot formaat kan bijvoorbeeld een trapeze 5×4 schaduwdoek ook een zwembad afdekken of uw auto beschermen tegen oververhitting. In een kleiner formaat kan een trapeze 2×3 schaduwdoek worden gebruikt om zandbakken of zelfs kleine dierenverblijven te beschermen. Dankzij hun flexibiliteit kunnen schaduwdoeken op veel verschillende manieren worden gebruikt en kunt u uw activiteiten in de koele schaduw uitvoeren, zelfs op het hoogtepunt van de zomer. Onze schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn vervaardigd met een schaduwfactor tot 95 procent en bieden daardoor altijd een hoogwaardige bescherming tegen de zon.

De flexibele schaduwdoeken bieden nog een ander voordeel, omdat ze ook ideaal zijn als bescherming van de privacy. Zo kunt u de zomertijd buiten doorbrengen met de nodige privacy en bent u beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Vooral op een balkon in een appartementsgebouw of een tuin met uitzicht op de straat is dit kenmerk bijzonder voordelig.

De trapeziumvormige schaduwdoeken van waterafstotend materiaal zijn ook geschikt als bescherming tegen regen. De gebruikte olefine stof met tefloncoating houdt lichte regenbuien effectief weg, zodat u de dagen buiten kunt gebruiken, zelfs bij slecht weer. Uw terrasmeubilair blijft droog en uw barbecue hoeft niet bij de eerste druppel regen te worden tegengehouden, want met bijvoorbeeld een trapeze 3x4x3x3 schaduwdoek is het eetgedeelte van uw terras goed overdekt en biedt u en uw gasten de juiste bescherming tegen het nat van bovenaf.

De montage

Afhankelijk van de individuele omstandigheden kan uw schaduwdoek op verschillende manieren worden gemonteerd.

Voor directe bevestiging aan huismuren adviseren wij de combinatie van wandogen en karabijnhaken. Verder kunt u ook spanschroeven gebruiken, die dan tussen karabijnhaken en roestvrijstalen bevestigingen worden gehaakt. Op deze manier kan het schaduwdoek perfect worden opgespannen.

Als er geen vaste wandbevestiging beschikbaar is, kan het zeil worden bevestigd aan bomen of aan vaste palen met bijvoorbeeld lange touwen of kettingen. Bij bevestiging aan bomen moet het echter een diameter van minstens 20 cm hebben en moet u zeker speciale harde rubberen hulzen gebruiken ter bescherming, omdat anders de stammen massaal kunnen worden beschadigd.

Bij storm en sneeuwval moeten Schaduwdoeken in het algemeen worden verwijderd om schade aan de ophangpunten te voorkomen.

Ons complete assortiment roestvrijstalen RVS bevestigingsmateriaal zoals karabijnhaken, wandogen, spanschroeven en oogbouten is te vinden in onze online shop en moet apart worden aangeschaft. Verdere accessoires zoals palen, rubberen hoezen etc. zijn verkrijgbaar bij een bouwmarkt bij u in de buurt.

Zomersfeer

Met een trapeziumvormig schaduwdoek creëert u een heel bijzondere sfeer in uw tuin of op uw balkon. Ze leggen zomerse accenten en door te bewegen in de wind lijken de zeilen altijd luchtig en fris. U kunt ook op elk moment uw schaduwgebieden vergroten door meer zeilen in dezelfde of andere formaten toe te voegen. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit. Ook op het gebied van de kleurstelling heeft u veel mogelijkheden en kunt u het doek visueel aanpassen aan de bestaande inrichting van uw terras. ‘s Avonds kunt u direct een gezellige sfeer creëren met prachtige verlichting van de schaduwdoeken.

Hoge kwaliteitsnormen met Shadow Comfort

Met onze hoogwaardige en duurzame schaduwdoeken bieden wij u het hele jaar door de optimale bescherming voor elk seizoen. Of het nu voor uw terras, uw balkon of de speeltuin in de tuin is – met onze slijtvaste en fraaie schaduwdoeken bent u goed uitgerust tegen de zon en haar UV-stralen. De constant stijgende temperaturen in de zomer vragen ook om optimale warmtebescherming, die onze flexibele schaduwdoeken u kunnen bieden. Met Shadow Comfort schaduwdoeken kunt u zich in de zomer buiten ontspannen zonder aan de schadelijke UV-stralen te worden blootgesteld.

Op dagen dat het weer slechter is, kunt u ook buiten onder het zeil doorbrengen. Omdat onze Schaduwdoeken van zeer sterke materialen zijn gemaakt, hoeven ze niet per se na de zomer te worden verwijderd. Ze zijn afgewerkt met meerdere naden en hebben zeer stabiele zomen die bestand zijn tegen de meeste weersomstandigheden. Elk schaduwdoek is trapezevormig gesneden (5%) en de hoeken van het doek zijn versterkt en voorzien van roestvrijstalen ringen. Onze schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in lucht- en waterdoorlatend materiaal of waterafstotend doek.