Schaduwdoek terras

Met een Schaduwdoek van Shadow Comfort kunt u uw terras op een veel veelzijdigere manier gebruiken dan voorheen. U hoeft niet langer bang te zijn voor het warme zonlicht en kunt zonder zorgen in uw nieuw ontworpen comfortzone blijven. Of u nu een boek leest, koffie drinkt met vrienden of kijkt hoe uw kinderen spelen, met een Schaduwdoek voor terrasoverkapping zit u veilig beschut in een aangename temperatuur en kunt u de warme zomerdagen buiten doorbrengen zonder gevaar voor verbranding door de zon. Met onze Schaduwdoeken kunt u uw activiteiten gemakkelijk naar buiten verplaatsen. Het luchtdoorlatende materiaal voorkomt warmteophoping dankzij een constante luchtcirculatie en zweten behoort nu tot het verleden. Tegelijkertijd fungeert het elegant ogende doek als privacyscherm, zodat buren of voorbijgangers niet meer met nieuwsgierige blikken naar uw terras kunnen kijken.

Breed scala aan kleuren en vormen voor uw individuele wensen

In ons assortiment vindt u de meest uiteenlopende vormen, maten en kleuren. Zo kunt u zich visueel aanpassen aan uw individuele omstandigheden thuis. Of u nu kiest voor een driehoekig Schaduwdoek of de voorkeur geeft aan een vierkante of rechthoekige vorm voor het dakterras, u kunt uw creatieve ideeën de vrije loop laten. Bij een trapeziumvormig Schaduwdoek heeft u bijvoorbeeld maar weinig ruimte aan de gevel nodig voor de montage en kan het schaduwdoek naar de tuin toe verbreden. Door tegelijkertijd verschillende vormen te gebruiken, kunt u ook volledig nieuwe ontwerpen maken op uw terras en het schaduwrijke gebied naar wens uitbreiden. De keuze van de kleur van uw voorkeur zal u helpen uw eigen sfeer te creëren.

Schaduwdoeken voor uw terras – genieten van het buitenleven bij elk weertype

Met onze waterafstotende Schaduwdoeken hoeft u niet te vluchten tijdens kleinere regenbuien en kunt u een tijdje op uw nieuwe favoriete plek blijven. Het met teflon gecoate materiaal beschermt u niet alleen tegen lichte regen, maar biedt u ook de juiste zon- en privacybescherming.

De waterdoorlatende schaduwdoeken zijn ook winddoorlatend en zorgen voor een optimale luchtcirculatie. Als het regent, hoopt zich geen water op op het terras van het doek, wat op den duur voor lelijke depressies kan zorgen en het materiaal van het doek kan beschadigen. De waterdoorlatende Schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn optimaal geschikt als warmte- en zonwering en zijn toch lichtdoorlatend.

De juiste installatie van uw Schaduwdoek

Kies een optimale positie

Voordat u begint, is het belangrijk om te controleren hoe de stand van de zon verandert gedurende de dag op uw terras. Het Schaduwdoek voor het terras moet er immers niet alleen goed uitzien, het moet vooral schaduw bieden. In het ideale geval zou het een passende grootte moeten hebben en royaal over het gebied moeten uitsteken om aan alle kanten schaduw te krijgen, zodat het voldoende schaduw kan bieden, zelfs wanneer de stand van de zon verandert.

Installeren van schaduwdoeken met een helling

Bovendien moet een groot zonneterrasdak altijd worden bevestigd met een hellingshoek van minstens 30 graden. Plaats daarom de ene kant van de bevestiging hoog genoeg zodat het doek aan de andere kant niet te laag is en dus in de weg staat. Dit is vooral belangrijk voor waterafstotend materiaal. De schuine bevestiging zorgt ervoor dat de regen zich niet op het schaduwdoek verzamelt en dat het water via de onderste hoek kan weglopen.

Gebruik het juiste bevestigingsmateriaal

In onze online shop vindt u het benodigde bevestigingsmateriaal, dat u individueel kunt samenstellen voor uw huiselijke situatie. De verschillende karabijnhaken, spanschroeven en muurbeugels zijn gemaakt van hoogwaardig en roestvrij staal RVS en garanderen zo een betrouwbare bevestiging van de schaduwdoeken onder alle weersomstandigheden. In geval van hevige stormen en sneeuw raden wij echter aan het Schaduwdoek te verwijderen om schade aan het doek en de bevestigingspunten te voorkomen.

Hoge kwaliteit bij Shadow Comfort

Onze terrasoverkappingen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De waterdoorlatende versie is gemaakt van HDPE met een gewicht van ca. 285 g/m², de waterafstotende versie van olefinenweefsel met een gewicht van 250 g/m². Ze bieden een schaduwfactor tot 95 procent en de UV-bescherming is gegarandeerd voor ten minste vijf jaar. Het robuuste gaasweefsel is weerbestendig en kan in alle seizoenen worden gebruikt. Je hoeft het dus niet per se te verwijderen in de winter. Als het schaduwdoek door de weersomstandigheden vervuild raakt, kunt u het in het voorjaar eenvoudig verwijderen en met een zachte borstel en een beetje milde zeep onder lauw water schoonmaken. Door het hoogwaardige materiaal kan er geen schimmel op het doek groeien, zodat uw terrasoverkapping altijd zal schitteren met zijn zomerse frisheid. In de hoeken van onze schaduwdoeken zijn overal dezelfde roestvrijstalen bevestigingsringen verwerkt, zodat u ze gemakkelijk kunt bevestigen met de bevestigingshaken. De hoeken van het schaduwdoek zijn namelijk een kwalitatief belangrijke schakel om ervoor te zorgen dat het schaduwdoek optimaal gefixeerd is.

Prijzen voor een Schaduwdoek

De prijzen van het Schaduwdoek variëren naar gelang de grootte, de vorm en het gebruikte materiaal. De varianten verschillen onder andere in waterdoorlatend of waterdicht materiaal. U kunt het beste een kijkje nemen in onze online shop in de respectievelijke categorieën, want daar vindt u meer informatie. Shadow Comfort is uw partner voor betrouwbare zonwering met schaduwdoek. Wij helpen u graag om uw terras om te toveren in een visueel aantrekkelijke oase van welzijn!