Schaduwdoek 4x5m

Het rechthoekige schaduwdoek van 4x5m van Shadow Comfort behoort al tot de categorie grote schaduwdoeken en biedt u flexibele mogelijkheden om grote delen van uw tuin of terras te overkappen. Voor een tafel met bijvoorbeeld 4-6 personen is een 5x4m schaduwdoek ideaal. Met een paar eenvoudige stappen wordt het doek uitgerekt en zorgt voor een aangename schaduw, wat de warme dagen draaglijk maakt voor u en uw gasten. Gemaakt van waterafstotend materiaal, biedt het zelfs bescherming tegen lichte regenbuien en houdt het uw buitenruimte aangenaam droog.

Stevige verankering voor stevige houvast

Vooral bij plotselinge windvlagen worden grote schaduwdoeken aan hoge krachten blootgesteld en is een stevige verankering nodig voor een veilige houvast. Meestal zijn muren en stevig verankerde masten en houten palen geschikt voor bevestiging. In onze webshop vindt u het benodigde bevestigingsmateriaal van roestvast staal, waarmee u een veilige bevestiging kunt maken.

Een schaduwdoek waterdicht 4x5m moet met bijzondere zorg worden vastgezet. Het waterafstotende schaduwdoek moet altijd met een helling van minstens 30 graden worden opgehangen, zodat het regenwater zich niet aan het oppervlak kan ophopen en geen waterzakken kan vormen. De schuine ophanging van een schaduwdoek 4x5m waterdicht zorgt ervoor dat het regenwater te allen tijde gecontroleerd kan wegstromen en dat het schaduwdoek niet beschadigd wordt. Het 5×4 waterdichte schaduwdoek biedt door zijn materiaaleigenschappen ook meer oppervlakte voor de wind om aan te vallen, en des te belangrijker is een veilige verankering van de bevestigingspunten. Om veiligheidsredenen moeten schaduwdoeken bij sterke windkracht 5 altijd worden verwijderd.

Een waterdoorlatende schaduwdoek is minder gevoelig voor wind omdat hij gemaakt is van luchtdoorlatend materiaal en de wind dus minder oppervlakte heeft om aan te vallen. Tegelijkertijd kan er geen warmteophoping ontstaan onder het luchtdoorlatende schaduwdoek, omdat de lucht ongehinderd blijft circuleren. Geniet van de aangename temperaturen in de schaduw, zelfs in de brandende middagzon van een midzomerdag. Een ander voordeel is dat het lichte materiaal ook doorschijnend is, zodat een groot 5×4 schaduwdoek niet te veel verduistert. Zonnebrand of zelfs oververhitte meubels en terrastegels behoren met een schaduwdoek van Shadow Comfort tot het verleden! U krijgt ook visuele bescherming voor uzelf en uw gasten. Omdat het schaduwdoek lucht en water doorlaat, maar geen nieuwsgierige blikken!