Schaduwdoek met zeilogen

Schaduwdoeken kunnen worden bevestigd aan palen of muren van het huis, voornamelijk door middel van zeilogen en haken. Dit maakt de montage en demontage snel en eenvoudig. Hoe groter het gewenste schaduwdoek, hoe belangrijker de sterkte van de hoeken van het doek.

Weergerelateerde krachten

Bij toenemende omvang bieden schaduwdoeken de wind meer oppervlakte om aan te vallen, dit geldt vooral voor grote rechthoekige schaduwdoeken met zeilogen. Maar zelfs waterafstotende schaduwdoeken zijn door de dichtheid van het doek gevoeliger voor wind. Het is daarom belangrijk dat de bevestigingshoeken zorgvuldig worden versterkt. Dit is de enige manier om voortijdig scheuren te voorkomen en de duurzaamheid van het doek te garanderen.

Naast de wind oefent ook regenwater een zwaar gewicht uit op het doek en dus op de zeilogen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om het schaduwdoek met een helling van minimaal 30 graden te monteren. Hierdoor kan de regen in de onderste hoek weglopen en wordt de vorming van zwaardere waterzakken voorkomen.

De schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn allemaal op de juiste manier versterkt in de hoeken met extra naden en hoogwaardige, roestvrijstalen RVS ringen zijn stevig in het materiaal verwerkt. Dit garandeert een stabiele houvast. Het gebruik van roestvast staal speelt een belangrijke rol, omdat het van hogere kwaliteit is dan andere metalen en veel voordelen biedt: Het trotseert slecht weer, het kan niet roesten en is daarom duurzamer. En toch is het minstens zo stabiel als bijvoorbeeld staal. Of het nu gaat om zeilogen, karabijnhaken, masten of palen – roestvrij staal is het ultieme voor alle bevestigingspunten van uw schaduwdoek.

Bevestigingspunten bepalen

Het is het beste om voor de aankoop te controleren waar u uw schaduwdoek met meerdere ogen wilt bevestigen. Voorbeelden zijn plafonds, muren, palen of bomen. U kunt in onze webshop ook de hoogwaardige montageaccessoires van weerbestendig RVS-rvs kopen.

Installeer ankers stabiel

Zoals hierboven beschreven hebben de weersomstandigheden een grote invloed op het schaduwdoek en moeten de bevestigingspunten bestand zijn tegen deze hoge trekkrachten. Het is daarom essentieel om de ankerplaatsen zorgvuldig vast te zetten. Als u van plan bent om de zeilogen van schaduwdoek aan een mast te bevestigen, onderschat dan niet de hoge trekkrachten van het zeil! Zorg ervoor dat de mast een minimale diameter van 20 cm heeft, zodat deze niet later buigt. Het is raadzaam om het te betonneren zodat deze niet loskomt van de grond.

Vastzetten en vastzetten van het schaduwdoek

In de laatste stap kunt u uw schaduwdoek met veel zeilogen aan de verschillende ankerplaatsen bevestigen en vastzetten. Als u het niet strak genoeg kunt krijgen met de karabijnhaken, kunt u extra spanschroeven of kabeltrekkers gebruiken. U moet de spanning regelmatig controleren en zo nodig bijstellen, want doorzakkende deuken zijn erg lelijk en belasten het materiaal blijvend.

Geniet van de zomer met Shadow Comfort

Elk terras en balkon heeft zijn eigen bijzondere charme en breidt de leefruimte buiten uit naar de open lucht. Vooral in de zomer brengen we hier veel tijd door met relaxen, lezen, tijd doorbrengen met vrienden of een barbecue. In geen geval mag de juiste bescherming tegen de zon ontbreken, die onze huid tegen overmatige UV-straling beschermt.

In ons assortiment vindt u de meest uiteenlopende schaduwdoeken in verschillende maten en in zeer uiteenlopende kleuren en vormen. Afhankelijk van uw individuele ideeën kunnen wij u zeker de juiste manier bieden om de hoeveelheid zonlicht op uw terras te bepalen. Neem een kijkje in onze online shop en laat u inspireren!