Schaduwdoek voor balkon

Vooral op een open balkon wordt het in de zomer al snel ondraaglijk warm als de zon ongehinderd op de buitenruimte schijnt, die is gebouwd om zich goed te voelen. Aan de andere kant wil je misschien wel buiten zitten en je favoriete plek niet verlaten als er een korte regenbui komt, maar de temperaturen zijn nog steeds aangenaam warm. Met een balkonschaduwdoek van Shadow Comfort verandert u uw balkon in een aantrekkelijke buitenoase waarvan u nu bij elk weer kunt genieten.

Met een balkon zonder dak worden ook de binnenkamers dienovereenkomstig verwarmd en maken ze het leven in de zomer vaak ondraaglijk. In veel gevallen wordt dan tevergeefs geprobeerd om het probleem met binnenzonweringssystemen op te lossen. Echt effectieve zonwering kan echter alleen worden bereikt met externe zonwering. Dit kan eenvoudig worden verholpen met ons relatief goedkope Schaduwdoek voor het balkon.

Ideale bescherming met een Schaduwdoek voor het balkon

Schaduwdoeken van Shadow Comfort zijn de ideale bescherming tegen UV-stralen en bieden veel voordelen bij gebruik op het balkon. In tegenstelling tot parasols, bieden Schaduwdoeken een groter oppervlak schaduw, zodat u met de hele familie of uw gasten ruimte onder het schaduwdoek kunt vinden. Door het gebruik van een doek kunnen uw kinderen ook op het balkon spelen zonder zich zorgen te hoeven maken over de gevaren van schadelijke UV-straling.

Een Schaduwdoek op uw balkon is niet alleen de perfecte bescherming tegen de zon, het is ook een uitstekende bescherming tegen regen. Onze Schaduwdoeken zijn het hele jaar door bijzonder windstabiel, slijtvast en in de waterafstotende uitvoering ook ideaal als bescherming tegen regen tijdens lichte buien.

Op balkons zorgen Schaduwdoeken ook voor een effectieve bescherming van de privacy. Vooral in appartementsgebouwen die dicht bij elkaar liggen, kunt u zich met een canvasbalkon beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van de buren.

Eenvoudige installatie en bevestiging op het balkon

Minder populair bij verhuurders zijn permanent geïnstalleerde zonneschermen aan de gevel of masten die met funderingen moeten worden verankerd. Schaduwdoek op uw balkon biedt een grotere flexibiliteit zonder te hoeven boren in kleinere afmetingen dan in de tuin en zijn ook de minder dure oplossing. De installatie van kleine schaduwdoeken op het balkon is zeer eenvoudig, omdat de reling ook kan worden gebruikt voor de bevestiging. In onze online shop vindt u het nodige bevestigingsmateriaal zoals karabijnhaak en snelspanhaken, touwspanners en kettingen enz. Maar ook wandmontagemateriaal is beschikbaar, als wandmontage gewenst en mogelijk is.

Balkonschaduwdoeken in kleine maten

Vooral op een kleiner balkon is een Schaduwdoek een echt alternatief voor een parasol, omdat het geen ruimteverslindende voetafdruk nodig heeft voor een grote stand op de grond. Bovendien kan een parasol in winderige omstandigheden snel een gevaarlijk eigen leven ontwikkelen en wegkomen. Voor een veilige bescherming tegen de zon is een vrij klein Schaduwdoek dan een goede keuze, dat goed vastzit en bestand is tegen alle weersomstandigheden. De bijpassende formaten zijn beschikbaar in alle categorieën en vormen.

Schaduwdoeken duurzaam en weerbestendig

Welke vorm, grootte of kleur u uiteindelijk ook kiest, met een Schaduwdoek van Shadow Comfort kiest u voor een hoogwaardig zonwerend product. We gebruiken alleen hoogwaardig HDPE-materiaal met een gewicht van 285 g/m² voor de waterdoorlatende doeken, waarmee een schaduwfactor van minstens 95 procent wordt bereikt. De UV-bescherming is gegarandeerd voor vijf jaar en u kunt genieten van de zomerse dagen in de buitenlucht zonder te hoeven vrezen voor de gevaarlijke zonnestralen.

De waterafstotende schaduwdoeken zijn gemaakt van hoogwaardig, met teflon gecoat materiaal met een gewicht van ongeveer 250 g/m² en zijn bestand tegen nog sterkere weersomstandigheden.

De hoge kwaliteit van de doeken maakt het ook mogelijk om het hele jaar door te gebruiken, zodat u het kleine schaduwdoek in de winter niet hoeft te verwijderen. Roestvrijstalen ringen in de hoeken zijn roestvast en stevig in het doek verwerkt, zodat ze bestand zijn tegen de hoge krachten bij licht winderig weer. Wij raden echter aan het schaduwddoek te verwijderen bij zware sneeuw of storm, omdat het anders beschadigd kan raken. Als er door het weer vuil op het schaduwdoek is neergekomen, kunt u het gemakkelijk uit de bevestiging halen en schoonmaken met een beetje milde zeep en een zachte borstel in lauw water.

Zomertijd – creëer sfeer en ontspan op je balkon

Voor wie houdt van de zomerse sfeer en een echt vakantiegevoel wil creëren op zijn balkon, is het Schaduwdoek gewoonweg een must. Onze zonwerende schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in subtiele en zomerse kleuren, zodat ze harmonieus in uw omgeving passen en toch een frisse zomerse uitstraling hebben. Kies nu voor een klein balkonnetje en geniet van het mooiste seizoen in uw zelfontworpen oase van welzijn zonder zonnebrand. Wij van Shadow Comfort helpen u graag om dat onbezorgde vakantiegevoel naar uw balkon te brengen.