Schaduwdoek 5x5x5 meter

Met zijn grote oppervlakte biedt een schaduwdoek de perfecte bescherming tegen de zon voor warme dagen en met zijn mooie vorm kunt u niet alleen een aangename, schaduwrijke plek, maar ook een moderne sfeer in uw tuin creëren. Architecten noemen dit vaak “architecturale schaduw”. Een schaduwdoek 5x5x5 van Shadow Comfort behoort met zijn afmetingen tot de categorie van de grote schaduwdoeken en er zijn enkele voorbereidende maatregelen nodig voor de aankoop. We geven u hier graag een paar tips voor.

Voorbereidings- en installatietips voor schaduwdoeken 5x5x5m

  1. Meet eerst het gebied op dat u wilt beschutten en zorg ervoor dat de maat geschikt is voor uw gebied.
  2. Op de ideale plek voor een schaduwdoek driehoekig 5m is er weinig of geen wind. Huishoeken en windstille nissen zijn hiervoor bijzonder geschikt. Houd er rekening mee dat hoe meer schaduw u nodig hebt en hoe steiler de hoek, hoe groter de windkrachten die erop inwerken.
  3. Controleer ook waar u het schaduwdoek kunt bevestigen. Bovenal is het belangrijk dat het schaduwdoek stabiel kan hangen, want de krachten die erop inwerken kunnen enorm zijn. De meest gebruikte bevestigingspunten voor schaduwdoeken zijn huisgevels in combinatie met een aantal pilaren of metalen en houten palen. Een boom is alleen voorwaardelijk geschikt voor bevestiging. Het moet in ieder geval gezond zijn en een diameter van minstens 20 cm hebben. Omdat het bevestigingsmateriaal zich in de bast van de boom kan werken, bestaat het risico dat de boom wordt beschadigd.
  4. De verschillende hoogtes van de bevestigingspunten zorgen voor een driedimensionaal, mooi uiterlijk van het schaduwdoek en zorgen ervoor dat het water kan weglopen als het regent. Dit is vooral belangrijk als u een 5x5x5 waterdichte schaduwdoek gebruikt, omdat zich hier zogenaamde waterzakken kunnen vormen, die het materiaal beschadigen.
  5. U kunt het bijbehorende bevestigingsmateriaal van weerbestendig en duurzaam roestvrij staal in onze online shop bestellen volgens uw individuele wensen.
  6. In de volgende stap kunt u nu het doek bevestigen. Hiervoor legt u het best in het midden tussen de voorgemonteerde bevestigingspunten op de grond. Begin dan met een willekeurige hoek en bevestig de roestvrijstalen ring aan de bijbehorende houder. Hang de andere hoeken op dezelfde manier op. Daarna kunt u het geheel fijn afstellen en aanspannen tot het hele oppervlak strak en rimpelloos hangt.

Demontage van de schaduwdoeken bij storm en sneeuwval

Last but not least willen we erop wijzen dat het schaduwdoek tijdens stormen (windkracht 5) en sneeuwval moet worden verwijderd, omdat schade door de blootgestelde krachten niet kan worden uitgesloten. Het demonteren van het schaduwdoek is op elk moment mogelijk, snel en eenvoudig!