Op maat gemaakte Harmonicadoeken

Elk terrasdak, elke pergola of elke serre is anders gebouwd en toont individuele afmetingen. Vaak passen de standaardoplossingen niet precies bij uw eigen omstandigheden of moet u vaak compromissen sluiten omdat de standaardmaatregelen hier mogelijk te kort zijn of daar te lang zijn.

Wij bieden u de perfecte oplossing! Bij ons krijgt u uw op maat gemaakte Harmonicadoek. U kiest gewoon de gewenste stof in de door u gewenste kleur en voert de gewenste afmetingen in onze configurator in en wij doen de rest. U vindt vast en zeker het perfecte op maat gemaakte Harmonicadoek dat perfect in uw tuin past.

Een oplossing voor vele toepassingen

Het flexibel Harmonicadoek op maat gemaakt kan voor veel buiten- en binnenoppervlakken voor schaduw zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een pergola, een paviljoen of uw bestaande glazen terrasoverkapping. Maar ook de serre kan in de zomer perfect in de schaduw staan, zodat er geen warmte onder het glasoppervlak kan ontstaan, die uiteindelijk ook de aangrenzende kamers in het huis onaangenaam opwarmt. Zelfs onder een carport kan de parkeerplaats voor uw auto heel praktisch in de schaduw worden gezet, zodat u in de zomer niet in een voorverwarmde oven hoeft te stappen.

Het juiste schaduwdoek op maat gemaakt

In vergelijking met klassieke schaduwdoeken is een harmonicadoek veel goedkoper en vergt het geen dure verbouwingswerkzaamheden aan het huis. De kabelspanningsmodules passen onder elk dak en kunnen zowel tussen als onder de dakspanten worden geïnstalleerd. Ze zijn absoluut flexibel in gebruik, omdat u elke zone op het terras of in de serre individueel kunt beschutten of, indien u dat wenst, aan de zon kunt overlaten. Voor breedtes van meer dan vier meter raden wij u aan om twee of meer sets naast elkaar te installeren. Elke sectie kan dan afzonderlijk worden geopend en gesloten.

Installatie in een handomdraai

Onze op maat gemaakte touwspanningen omvatten al de complete installatieset met de leveringsomvang. U hoeft dus geen verdere aankopen te doen voor de installatie. De montage is zeer eenvoudig en wordt in detail beschreven in de montagehandleiding die ook wordt meegeleverd.

Het is echter belangrijk dat de optimaal passende kabelspanningsmantel op voorhand correct wordt gemeten. Als het kabelgespannen schaduwdoek tussen de kepers moet worden geïnstalleerd, bepaalt de afmeting tussen de kepers de breedte van de plaat.

Als het kabelgespannen schaduwdoek onder de kepers wordt geïnstalleerd, bepaalt de afstand tussen de hartlijnen van de kepers de breedte van de plaat.

De plaatlengte wordt gedefinieerd als de werkelijke lengte van het te verduisteren gebied, inclusief de ruimte voor de kabelspanner.

Meet precies: niets optellen of aftrekken. De panelen worden uiteindelijk iets smaller gemaakt (ca. 0,5 cm van elke zijde) zodat ze ongehinderd kunnen schuiven. De panelen zijn ook iets korter gemaakt, omdat de lengte van de kabelspanners wordt afgetrokken van de totale lengte.

Kwaliteit die overtuigt

Onze op maat gemaakte touwgespannen harmonicadoeken zijn gemaakt van hoogwaardig en duurzaam HDPE-materiaal. Met een schaduwfactor tot 96,5 procent beloven ze een betrouwbare bescherming tegen de zonnestralen en dus ook tegen oververhitting. Het luchtdoorlatende materiaal zorgt voor een aangename luchtcirculatie en u voelt meteen de verkoelende bries onder uw nieuwe schaduwrijke plek. Het materiaal is ook vuil- en schimmelwerend, zodat een zomerse, frisse uitstraling gegarandeerd is voor vele jaren.

Het is een gegeven dat een lichte kleur stralen meer reflecteert dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectie waarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.