Balkondoek

U wilt de mooie dagen op uw balkon of terras doorbrengen en uw kleine oase van welzijn beschermen tegen de ogen van nieuwsgierige buren of voorbijgangers? Dan is ons balkonscherm precies de juiste oplossing: een balkonscherm is een visuele en windbescherming in één voor balkons of terrassen en het wordt als een rand aan de reling bevestigd. Naast de praktische beschermende functie kunt u hem ook gebruiken als decoratief designelement voor het exterieur, omdat hij smaakvol gekleed gaat in kale en verouderde stalen leuningen. Een balkondoek is ook ideaal voor privacybescherming en biedt dus de gewenste privacy op uw balkon. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan hiervoor ook een zijdelingse balkondoek geschikt zijn. Dit moet echter wel individueel gedimensioneerd zijn en voortvloeien uit de respectievelijke omstandigheden en geheel naar uw persoonlijke smaak.

Effectieve privacybescherming van hoogwaardig materiaal

Een belangrijke factor voor uw duurzame balkonscherm is natuurlijk het materiaal. Het moet er immers niet alleen goed uitzien, maar moet ook lang meegaan en bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden.

Wij gebruiken voor onze balkondoeken alleen robuust en weerbestendig HDPE-materiaal. Het doek is winddicht en bereikt een windreductie tot 90 procent. De schaduwfactor is afhankelijk van het ontwerp en de kleur en de stof kan een zeer effectieve bescherming tegen zonlicht en de daarbij behorende UV-stralen bieden met maximaal 96 procent. Naast een comfortabele wind- en privacybescherming dient het doek voor het balkon dus ook optimaal als bescherming tegen de zon voor uw planten.

Het kan ook voorkomen dat vervelend vuil van de straat op uw balkon belandt. De balkonrelingen van de schaduwdoeken zijn bestand tegen schimmel en kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een beetje zeepwater. De versterkte zijband met roestvrijstalen ogen van RVS maakt een veilige en weersbestendige bevestiging mogelijk, zodat de balkonafdekking het hele jaar door en dus ook in de winter kan worden gebruikt.

Een verscheidenheid aan kleuren en maten

Onze balkonschermen zijn verkrijgbaar in vele kleurvariaties. Bijzonder voordelig voor u is dat u het balkonscherm vindt dat bij de zonwering of het schaduwdoek past. Zo krijgt u zowel de goede kwaliteit als een aantrekkelijk design uit één hand en wordt uw terras of balkon een blikvanger in de buurt.

Balkonschermen zijn bij Shadow Comfort voornamelijk verkrijgbaar in standaardafmetingen. U kunt kiezen uit drie hoogtes: 75cm, 80cm of 90cm. U kunt de lengte naar wens kiezen vanaf 3m of 5m. Hierdoor kunt u de afmetingen van de stof perfect afstemmen op de omstandigheden op uw balkon. Geeft u de voorkeur aan een balkonscherm op maat? Dan is ons onbewerkt windbreeknet op rol geschikt, dat u zelf kunt verwijderen en produceren volgens uw wensen.

Als u een balkon wilt uitrusten met onze balkonschermen aan meerdere zijden, is het het gemakkelijkst te meten als u alle zijden afzonderlijk bekijkt. Het maakt niet uit hoeveel zijden uw balkon heeft, u kunt ze allemaal uitrusten met individuele balkonschermen. Het voordeel hiervan is dat u bijna niets verkeerd kan doen bij het meten. Voor een doorlopend balkonscherm raden wij aan om de totale lengte te meten met een meetlint of touw – zo kunt u de werkelijke lengte van het balkonscherm bepalen, inclusief de hoeken.

De installatie van een balkondoek

Balkondoeken in standaardafmetingen zijn in een handomdraai te installeren en zijn zeer eenvoudig te monteren, omdat het balkondoek op regelmatige afstanden is voorzien van roestvrijstalen oogjes, waarmee het scherm eenvoudig aan de reling of het rooster van het balkon kan worden bevestigd. Zowel een touw, kabelbinders als expansierails zijn geschikt voor dit doel. De schermen kunnen individueel op de gewenste plaatsen worden bevestigd, bijvoorbeeld met kabelbinders. Houd er rekening mee dat de accessoires niet bij de levering zijn inbegrepen en apart moeten worden aangeschaft. Voor beide productvarianten is het belangrijk dat de balkonrand na de montage verstevigd. Als het balkondoek te groot wordt gemeten, zal deze achteraf in de wind fladderen en dus relatief snel schade oplopen.

Zonwering voor elk balkon

Of u nu de voorkeur geeft aan een balkondoek in standaardafmetingen of aan balkondoeken op maat van de rol, bekijk het grote aanbod in ons assortiment en vind het juiste ontwerp voor uw balkon. Alle producten zijn online te bestellen en worden direct bij u thuis geleverd. Dankzij de eenvoudige montage heeft u vanaf het begin veel plezier met onze balkonschermen. Vanaf nu kunt u op uw balkon genieten van de ontspannen zomer zonder nieuwsgierige blikken van uw buren en aangenaam afgeschermd van de wind.