Menu

Kastanjehouten palen voor schaduwdoek

Palen van kastanjehout zijn van nature duurzaam. Door de aanwezigheid van looizuur in het hout, hoeven de palen niet behandeld te worden en vragen ze geen onderhoud. Ze zijn beschermd tegen vocht. Het gebruik van kastanje palen belast het milieu dus niet. De palen zijn geschild maar hebben verder nog hun natuurlijke vorm. Daarom zijn kastanje palen niet altijd recht.

De kastanjehouten palen worden vaak gebruikt  voor schaduwdoeken in de tuin, speeltuinen, kinderdagverblijven, schoolpleinen of bijvoorbeeld horecagelegenheden.

De kastanje houten palen komen uit Frankrijk. Daardoor kunnen we ze tegen gunstige tarieven leveren en de kwaliteit waarborgen. Kastanjehout is duurzaam omdat de scheuten van de geknotte of gesnoeide kastanjebomen in 10-15 jaar uitgroeien tot bomen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Het is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor tropisch hardhout en soorten die chemisch behandeld moeten worden.

Kastanjehouten palen vallen onder duurzaamheidsklasse 2.

De kastanje palen zijn te koop in veel verschillende lengtes en diameters. Houdt u er rekening mee dat de dikte van de paal bij ons wordt gemeten aan de dunne kant van de paal. Ze worden gepunt aan de dikke kant. In onze optiek is dat vanzelfsprekend omdat de punt de grond in gaat en het meeste te verduren heeft. Vanaf een lengte van 350 cm zijn de kastanje palen normaal gesproken niet meer gepunt leverbaar.

Klasse, Duurzaamheid Levensduur

I  zeer duurzaam, 25 jaar en langer 

II  duurzaam, 5-25 jaar

III matig duurzaam10-15 jaar

IV weinig duurzaam, 5-10 jaar

V niet duurzaam, minder dan 5 jaar

Hoewel dit onafhankelijke testresultaten zijn, kan de duurzaamheid beïnvloed worden door de dikte van het hout en de omstandigheden waarin het hout geplaatst word


Bekijk hier de verkoopadressen

Producten

Productnr Omschrijving
P25016ka Kastanjehouten palen voor shadesail/schaduwdoek, doorsnede 13/16 cm. geschild, Lengte: 2,50 meter
P30016ka Kastanjehouten palen voor shadesail/schaduwdoek, doorsnede 13/16 cm. geschild, Lengte: 3,00 meter
P35016ka Kastanjehouten palen voor shadesail/schaduwdoek, doorsnede 13/16 cm. geschild, Lengte: 3,50 meter
P40016ka Kastanjehouten palen voor shadesail/schaduwdoek, doorsnede 13/16 cm. geschild, Lengte: 4,00 meter
Hoge kwaliteit
Zeer sterk HDPE doek
Compleet geleverd
Inclusief bevestigingsmateriaal
Maatwerk
Volledig op maat gemaakt
Eenvoudige installatie
Inclusief Nederlandstalige handleiding